Sidor

lördag 18 augusti 2012

Sommarhelg...

Jaha, då var första jobbarveckan för denna hösten avverkad. En mycket trevlig avslutning blev det också. Lunchen lite senarelagd och förlagd till Staden. Vi satt så vackert på en uteservering tillhörande ett av stans hotell. Det ligger precis vid vattnet. Allt var så gott och fint. Det enda som man kanske kan sucka lite över, om man nu måste, är fåglarna som for runt huvudet då man satt och åt. Dessutom hade de, mycket frikostigt, delat med sig av resterna av det de ätit och en gång förbränt och förbrukat. Dessa spår satt på stolarnas ryggstöd, inte på en eller två, utan på de allra flesta utom möjligen en eller två. Annars var det bra och det fanns faktiskt ett val, man kunde sitta inomhus.

Varmt och gott, precis vid vattnet, man behövde inte ha varken jacka eller kofta på. Kan det vara sommaren som är på väg? Tja, ryktet säger att helgen ska bli varm och skön, för att sedan övergå i en kyligare jobbvecka. Vi får väl se.

Från sommarvärme till jul, nu ska jag leta recept på någon spännande efterrätt, med julstämning i smaken. Vi får väl se vad som finns. Planerna är att även göra lite julgodis. Kan det vara solsting? Det är ju ändå rätt varmt idag. Nej, så är det inte. Om en vecka går byns traditionella cykelfest av stapeln. Detta året med jultema, då blir det förstås en (h)julfest (ha ha). Eftersom jobbet är i full gång får man försöka hinna så mycket av förberedelserna som möjligt under helgen. Fast julpyntet får nog vänta till lite närmare.


En kvist vit azalea, som hade gått av, den fick bli snittblomma ett litet tag.


En vit, väldoftande hyacint i ett glas.


Slutligen den ståtliga amaryllisen, vit även den.

Hur mycket julstämning vi hamnade i vet jag inte, men några julblommor kanske hjälpte en liten bit på väg. Bilderna kommer förstås från i julas.

Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar