Sidor

måndag 23 juli 2012

På besök

Efter att ha lyssnat på morgonens väderrapport kan man frestas att tro att sommaren är på gång. I alla fall i några dagar. Ännu så länge finns dock detta vackra väder endast i teorin, inte i realiteten, inte i vår del av landet ska jag kanske tillägga. Himlen ser just nu jämngrå ut, inte någon sol alls som tittar fram bakom molnkanterna, än...

Igår hade vi sol och skönt väder här. Det blåste mellan varven, men det var ändå skönt. Vi trodde nästan att vi tagit med oss lite vackert väder från andra änden av vårt vackra landskap, där vi var i lördags. Det var soligt hela vägen dit, vad jag kunde uppfatta även då vi var där. Då vi åkte hem mötte vi någon regnskur, lokalt.

Vi var på besök i det sydvästra hörnet av landskapet i lördags. Där hälsade vi på två av "våra" kattungar, sååå roligt och trevligt det var från början till slut. Tack snälla Lena med familj för god fika, trevligt umgänge och spännande fotboll. Så fantastiskt härligt att få möjlighet att träffa er och era katter. 


Här är Ester, eller S*Va-lehtos Eternity of Energy, som hon heter i sin stamtavla. Så vacker hon har blivit. Hennes färg heter blåsköldpaddsmaskad. Det innebär i praktiken att hon har både blått (ser ut som grått) och creme (ser cremefärgad eller ljusbeige ut) på sina "points", dvs där maskningen framträder.Kan bara inte låta bli att sätta in en kattungebild på Ester också. Det märkliga var, då jag letade efter en bild från hennes kattungetid, att jag inte kunde hitta så många bilder att välja på. Kanske det inte skulle vara så konstigt, om jag inte tagit så många bilder, men det har jag gjort. Jag tog mängder med bilder på dem. Var har de hamnat??? Det enda att göra är att sätta igång och leta.Ozzy Buz, gymnazten. Han utvecklade och förfinade en intressant egenhet, bland många andra, att mitt i lek, klättring, eller vad han höll på med, klia sig. Foten for upp till bakom örat, och kli kli, samtidigt som han fortsatte med det han egentligen höll på med. Jag har sett kattungar göra så tidigare, men inte så mycket och så ofta som Ozzy.Här leker de båda goingarna tillsammans, eller nästan i alla fall. Det har gått fantastiskt bra för dem att flytta ihop.

Något jag glömde, mitt i allt, var att stänga av blixten. Det blev alltför många bilder med röda ögon. Att "plocka bort" det röda ska väl gå, fast det har jag inte lärt mig än.

1 kommentar:

  1. Haha, det har jag faktiskt inte tänkt på... Att Ozzy kliar sig mitt under lek, men det stämmer ju. Han är så rolig.
    Vilka fina bilder du fått till! Vackra Ester och stilige Ozzy.
    Jag hoppas vi får till en träff snart igen.
    Kramen

    SvaraRadera