Sidor

måndag 23 juli 2012

Gustav får en kompis

Nu har även Happy flyttat. Hon vägde 1942 g idag. Kanske kommer hon att få ett nytt namn, vi får se vad det blir. Jag skriver Happy så länge.

Det var så roligt att träffa Happys nya familj igen. De är underbara människor. Det känns så skönt att få förmånen att anförtro dem "vår" lilla kise. Jag är så glad över alla fyra nya, eller egentligen nygamla, familjer "våra" små kisar fått.

Dit Happy flyttar finns också en kattkompis, Gustav. Denna underbara katt. Han kommer också från oss och han bodde kvar hos oss rätt länge. Vi kunde inte hitta rätt hem till honom, förrän dessa underbara människor dök upp. Vi pratade idag om hur gammal han var då han flyttade till dem. Han var nio månader, så han bodde kvar här rätt länge.

Han är en crememaskad hane, med mycket charm. Gustav är en katt som har mycket att stå i. En av hans specialiteter är t. ex. att tvätta familjens strumpor. Han går då och hämtar dem, det spelar absolut ingen roll om det är stängt. Gustav öppnar lätt, tar strumporna, bär dem till vattenskålen, där tvättar han. Han brås nog på sin mamma, Candy. Hon tvättade visserligen inte våra strumpor, men väl de leksaksmöss hon fick tag på. Hårtofsar älskade hon, först att leka med, sedan att tvätta i vattenskålen.


Här har han hittat en lite annorlunda sovplats, i en skål som stod framme. Våra katter brukar sällan eller nästan aldrig gå och lägga sig i kärl på bord och bänkar, men det har bevisligen hänt. Och jag måste, något motvilligt, erkänna att det blir lite småtrevliga bilder.


Så här såg Gustav ut då han var runt fem veckor. Det är inte så mycket kontraster på en ung crememaskad birma. De ser vita ut relativt länge, om man jämför med andra maskfärger.


Här ligger Gustav (t. vänster) tillsammans med sin lila kullbror, Nike. Goa grabbar.


Mysigt att ligga nära. Yamina låg här först, Gustav tyckte det såg gosigt ut och ville också sova just där.


Det ser nästan ut som om han hänger i baren, här på en av kökets barstolar. Annars vet jag egentligen inte om han sitter eller ligger. Så här brukar även Lilla Blå gilla att "hänga".En liten solkatt.


Så skönt att sträcka ut.

Happy har saknat sina syskon sedan de flyttat. Hon har flera gånger dagligen gjort försök att dra igång husets andra damer. Ibland har det lyckats, men inte så ofta som hon försökt. Då har hon busat lite med oss istället. Denna lilla dam har varit först på allt och en väldigt aktiv liten katt, alltid något på gång. Vi tror och hoppas att hon och Gustav kommer att få mycket roligt ihop.

LYCKA TILL med Happy önskar vi er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar