Sidor

torsdag 12 juli 2012

I glada vänners lag, enligt glada vänners lag eller på glada vänners lag...

...ja, vilken som av dessa överskrifter skulle kunna passa. Vi har tillbringat ett dygn tillsammans med goda glada vänner i en stuga på en skärgårdsö. Innan vi åkte dit tänkte jag "...så trevligt detta är, har man gjort en sak tre år i rad kan man väl nästan kalla det för en tradition...". Oj oj hur var det ställt med den tidsuppfattningen? Mycket riktigt var det tredje gången gillt, men det visade sig att det dessutom var tre(!) år sedan... och vart tog de åren vägen? Det kändes som igår. Men ingen ide´att diskutera emot här. De åren vi varit där och träffats under liknande former var noggrant ingraverade i vandringspokalen.

Då vi träffas, oavsett om det är denna sommarträff i vännernas sommarstuga eller hemma hos varandra, bjuds det på tävlingar av varierat slag. Vi tävlar oftast lagvis "tjejerna" mot "killarna". När vi började umgås hade vi några av våra barn med. Det var genom våra döttrar och deras idrottande vi hittade varandra. Då bestod lagen av "mammorna", "papporna" och "tjejerna". En liten begreppsändring på vägen, men vi förstår vad vi menar. Dessa tävlingar är på blodigt allvar, men mellan dem umgås vi och har det jättetrevligt. Vi äter gott, dricker gott och har, med åren, fått fantastiska och oförglömliga minnen ihop.

Att försöka gå in på person-eller detaljnivå är dömt att misslyckas, dels för att jag inte vet var jag skulle börja och skulle jag väl börja så skulle det vara nästan omöjligt att sluta.

Denna gång bjöds vi på en 7-kamp, fast den blev en gren minus. Resultatet fick vi inte reda på innan vi åkte, spännande. Vi får väl se när var och hur den sjunde och avgörande grenen kommer att avgöras.Här har vi vandringspokalen. Om man tittar riktigt noga längst bort till vänster kan man se att där står något inskrivet. Det är inteckningarna från 2008 och 2009.


Visst är den fin.Första deltävlingen avklarad och gott att äta och dricka serverades nere vid stranden. Här avgjordes sen ytterligare två tävlingar. Man skulle lite kort kunna beskriva dem som vattenrelaterade. 


Här är fantastiskt vackert. Det är lätt att bli hemmablind för skönheten man har i sin närhet.


Vilken idyll, precis vid strandkanten ligger denna lilla sjöbod. Man kan se vassen i förgrunden.


Nu är vi tillbaka uppe vid stugan. På terrassen står denna lilla plantering. Väl uppe fikade vi och tävlade vidare i två till grenar, dessa ballong-och bollrelaterade. Då vi återhämtat oss från dessa närmade sig kvällens grill och med den, den sjätte och sista tävlingen i 7-kampen. Den tävlingen var musikrelaterad. Den sjunde grenen skulle ägt rum i tid någonstans här, men det hann att bli för mörkt. Då den nog kommer att bli avgörande för resultatet och grunden till nästa inteckning i pokalen, är vi mycket spända på hur det går där. Vi laddar.

Gren 1: tipspromenad, tjejerna vann
Gren 2: kasta pingisbollar i gryta (större) eller plastask (mindre), båda fyllda med vatten. 1 p för grytan, 2 p för asken, killarna vann.
Gren 3: flytta vatten med sugrör från gryta till två pet-flaskor, så att pennan i varje flaska stiger upp och kan lyftas ur, på tid, tjejerna vann.
Gren 4: ballongfipsning, flytta en ballong fram-och tillbaka en given sträcka, utan att röra/föra med händer, men med hjälp av huvud, fötter eller annan kroppsdel, utom händer. Svårare än man kan tro. På tid. Killarna vann? Fast jag tyckte vi var snabbare...
Gren 5: guidning runt en bana, den som ska ta sig runt har bindel(här mörklagda skidglasögon) för ögonen och styrs runt av kamraterna som talar om hur och vart man ska gå. Då man är nästan framme ska en boll skjutas i mål, straffspark. Även denna på tid. Killarna vann.
Gren 6: musiktävling, intron, titel och artist. Tjejerna vann.
Gren 7: ???
Efter denna jämna kamp är vi så nyfikna...

Så här såg det ut i morse, kanske hade det hunnit bli förmiddag, när vi åt frukost på ön. Solen sken från en klarblå himmel och flaggan vajade lätt i vinden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar