Sidor

fredag 29 juni 2012

Kattungarna 11 veckor

Nu närmar sig kattungarnas flytt med stora steg. Det är med ett visst vemod man släpper dem ifrån sig. Även om det på många sätt känns som om deras första tolv veckor går väldigt snabbt, så händer det massor av saker med dem under den tiden. För att inte tala om hur mycket man hinner fästa sig vid dem. Man kan tidigt märka deras individuella personlighet och den brukar bestå.


Trots denna lilla känsla av vemod känner man en oerhörd glädje då man hittar rätt hem för var och en av dem. Då är det plötsligt inte alls lika svårt när de flyttar. Man vet att den lilla katten får det bra och blir en högt älskad familjemedlem.


De allra flesta kattungarna vi fött upp har vi haft förmånen att få följa på det ena eller andra sättet. Många gånger har det varit personliga rapporter, några gånger ett brev eller kort. Nu för tiden dominerar rapporter via facebook eller mail. Visst är det underbart med teknikens under. Ibland har jag varit och hälsat på och då fått träffa katten/ katterna personligen, mycket roligt.


Igår var det i alla fall dags för vägning, kloklippning och andra avmaskningen. Vilket äventyr, kan tyckas, men de var jätteduktiga. Allt gick mycket bra. Tidigare på dagen fotograferade jag dem, så gott det gick. För det är däremot ett äventyr, att få små katter att fastna på bild. Eller i alla fall så som matte tänkt att bilden skulle kunna bli. Jag har några önskningar då jag tar kort på katterna. Oftast kan jag uppnå en av de två första kriterierna jag har, om jag har tur. Dessa kriterier är: för det första en tydlig bild och för det andra att kisen ser så bra ut som möjligt utifrån hur den ser ut i verkligheten och utifrån att det är en birma. Det tredje man då skulle kunna önska är att man lyckas fånga katten/katterna i en alldeles särskild "situation", då den eventuella bilden givetvis även ska uppfylla de första två kriterierna. Det brukar lösa sig genom att de "situationerna" oftast försvinner samtidigt som jag hämtar kameran.


Kattungarna fyllde elva veckor i förrgår, de är flyttklara då de fyllt tolv veckor och då ska de dessutom vara registrerade i sverak, dubbelvaccinerade, chippade och veterinärbesiktigade. Tid för detta beställde jag idag. Vi fick tid på torsdag i nästa vecka.

 Ozzy, 11veckor och en dag. Han väger 1272 gram. Detta är kullens buspojk och myspojk, vaken och med på det mesta som händer runt omkring, för att i nästa ögonblick krypa upp och lägga sig i närmsta knä, antingen för att sova eller för att iaktta de andra och se var han kan komma in i leken härnäst.
 Här är Happy, som för dagen väger 1444 gram. Hon är den av tjejerna som är först med allt, framåt och nyfiken. Även hon brukar, när hon lekt färdigt, söka upp ett knä och gå och lägga sig så hon kan hämta krafter inför nya äventyr i tillvaron.
 Holly är nästan ikapp sin syster med sina 1404 gram. Här har vi kullens lilla drömmare. Hon är inte den som tar för sig och trycker undan de andra i leken, utan sitter och tittar och väntar tills det blir "hennes tur". Är hon själv är hon riktigt vild och lite busig när vi leker. Hon är också en liten mysemise, fast hon lägger sig sällan i knäet, utan hellre bredvid där man sitter.
Här har vi lilla minstingen, Honey. Hon väger 1193 gram. Denna lilla dam är också lite fösynt, men tar för sig i leken. Hon kan komma när de andra ligger och sover och tala om att "nu har jag tid att kela en stund". Då kryper hon upp i knäet och spinner högt.
Ha en bra dag.


1 kommentar:

  1. Oh, de är så vackra, de små. Jag har så svårt att skilja dem på mina bilder. Ja, jag vet ju inte ens om jag har alla på bild. De senaste gångerna vi varit på besök, har ju inte alla varit vakna eller framme.
    Ozzy är en riktig prins. Det ska bli så kul att hämta hem honom. Ni är sen alltid välkomna att komma och hälsa på. Kanske har ni vägarna förbi och passar på att ta en snabbis. Kanske kan vi boka en långträff, så ni får gosa med båda katterna riktigt länge.
    Vi ses snart! Kramen

    SvaraRadera