Sidor

söndag 2 september 2012

Födda: tre små prinsar

Jag tyckte jag kommit in i så bra rytm i skrivande och inläggsläggande, sen kom vardag och verklighet. För att kunna ändra något måste man ju vara medveten om och av den åsikten att det ska ändras. Att skriva har inte på något sätt "jagat" mig, men nu kom jag på att det var ett tag sedan förra gången. Tanken slog mig igår kväll, eller i natt kanske är mer rätt, då jag vinkade av mina underbara vänner från vår tjejträff. Det har gått en vecka sedan senaste inlägget. Absolut ingen fara, men här har hänt lite saker.

Det som hände, hände egentligen för två veckor sedan. Nu har vår lilla Sessan fått sina små prinsar, tre små gryn blev det. Hon var så duktig, hon födde fram dem alla på 45 minuter. De vägde 81g, 85g och 90 g, pigga var de då de kom ut. Nu i veckan har de börjat öppna sina ögon. Två av dem har redan börjat utvidga sina domäner, de kryper mot bolådans öppning då de hör mammakatt eller min röst. Den tredje, den störste, sover mest.

Jag är inte helt säker på deras färger än, men i vanlig ordning roar jag mig med att spekulera lite. Det ser ut att vara två blåtabby och en brun. De båda blåtabby har inte exakt samma nyans, men jag tror ändå att de är blå båda två. Vi får väl se lite längre fram, om det stämmer.

Vår hemsida är i tillfällig strejk, jag hoppas att det löser sig snart. Jag har dessutom världens bästa webmaster, som hjälper mig att uppdatera där, då det är dags. Därför blir det desto mer kattungar här nu. Ja, det hade nog i ärlighetens namn blivit så ändå, eftersom jag inte skriver så tematiskt, utan blandar rätt friskt mellan det som upptar min tid och mitt intresse för tillfället.

De små prinsarna är nu två veckor och växer och frodas, stora killar. Några namn har de inte fått än. Begynnelsebokstaven denna gång är tänkt att vara I. Vi funderar fortfarande. Oftast har de fått namn jag tycker passar deras personlighet, utseende eller bakgrund på något, för mig, logiskt sätt.Nu har jag tömt ut fotona från min mobil och sparat över på den externa, en ny lärdom. Denna bilden kommer från min mobil. För det ovana ögat kan jag informera att det man tydligast kan se, av denna lilla nyfödda kattunge, är två öron och en tass.

Så här vit är en nyfödd liten birmakattunge.

Ha en skön söndag!

3 kommentarer:

 1. Oh, vad härligt! Som vi har undrar, men inte velat jaga. Såååå kul! Vi vill gärna komma och titta en dag. Se, men inte köpa alltså ;) Pussa de små liven från oss. Ja, pussa alla katter från oss. Hälsa familjen.
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Hej igen!
  Jag hoppas det är ok att jag lånar den mysiga bilden på den nyfödde. Jag längtar så tills vi kan komma och titta. Jag lägger ut i min blogg nu.
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Visst är det ok:). Ni är så välkomna! Det ska bli roligt att träffas :).

   Jag ska försöka få till fler bilder att lägga ut. Vi får väl se hur jag lyckas med det.

   Ha det gott. Vi hörs.

   Kram

   Radera